Prijatelji Klopice

Gradski Domaćin

Domaće meso Gradskog Domaćina je poreklom iz Srbije, sa odabranih farmi iz Vojvodine. Viziju da proizvode besprekorno čisto i zdravo meso u urbanoj sredini ispunjavaju korišćenjem različitih tehnika sušenja i zrenja mesa, prirodnih omotača, kao i upotrebom prirodnih začina i aditiva. Proizvodi ne sadrže dodate glutaminate, fosfate, soju, antioksidanse, karagene, ni veštačke boje. To je ono što Gradskog Domaćina čini jedinstvenim!

Uz maksimalan kvalitet i zdravlje kao imperative, naši prijatelji iz Gradskog Domaćina proizvode pored svežeg junećeg, telećeg i svinjskog mesa, roštiljsko meso (burgere, dry aged burgere, ćevape), stejkove (T-bone, Rib Eye, biftek), kao i razne suhomesnate proizvode (panceta, hrenovka, mortadela, itd.)

Klopica vam donosi uvek sveže meso, preuzeto od Gradskog Domaćina na dan dostave, a s obzirom na odsutstvo aditiva, ono se treba iskoristiti u roku od 3 dana (a može se i zamrznuti).

Naše prijatelje možete posetiti u Nevesinjskoj 1 i u Kralja Petra 80.

Forte Angus

Proizvodnju i distribuciju junećeg mesa Black Angus by Forte obavlja porodično preduzeće Forte Angus iz Beograda. Grla su uvezena iz Nemačke, a njihov dalji uzgoj je nastavljen na Zlataru u južnoj Srbiji. Naši prijatelji poseduju sertifikate za proizvodnju i distribuciju mesa rase Angus, a svaki proizvod je skladišten i zapakovan prema propisanim standardima.

Uzgoj se obavlja na tradicionalan način seoskog gazdinstva, sa puno ljubavi i nege, gde se grla slobodno kreću i pasu uz kvalitetnu prehranu bez aditiva i hemijskih preparata. Ovakvom ishranom se postiže visok stepen mramorisanosti ovog mesa, što ga čini izuzetno mekim i sočnim.

U ponudi možete naći stejkove (T-bone i ramstek), burgere, mleveno meso, Osso Bucco meso za gulaš i šnicle od buta, a naši prijatelji vrše i dostavu na na teritoriji užeg centra Beograda.

Domaćinstvo Radojević

Poljoprivredno gazdinstvo Radojević se više decenija bavi proizvodnjom začinskog bilja u potpuno prirodnim uslovima. Biljke koje uzgajaju i sami koriste na svojoj trpezi, pa je zato visok kvalitet kod Radojevića standard koji se mora održavati. Duga tradicija BIO proizvodnje je prepoznata i plasirana na beogradsim pijacama Kalenić i Đeram, gde verne mušterije iznova i iznova potvrđuju da ima nečeg posebnog u začinskim biljkama ovog domaćinstva.

Klopica vam ove mirisne biljke donosi da oplemene ukuse nekih od naših jela.

Lekovite Pečurke

Udruženje „Lekovite Pečurke“ je osnovano u Sopotu 2018. godine. Ono što je u početku bila ljubav prema pečurkama pretvorilo se u udruženje, koje je član Mikološko-gljivarskog Saveza Srbije od 2019. godine.

Cilj udruženja je da retke i nedovoljno poznate gljive sa medicinskim svojstvima sakupljaju u šumi, gaje i približe ljudima korisne sastojke ovih gljiva. U okviru udruženja bave se sakupljanjem gljiva, proizvodnjom matičnih kultura i micelijuma, gajenjem jestivih i lekovitih pečuraka, kao i pravljenjem medicinskih tinktura. Sve pečurke se gaje u okolini planine Kosmaj.

Posetite sajt naših prijatelja https://lekovitepecurke.com/ i naručite ove izvrsne proizvode koje šalju po celoj Srbiji.

Domaći hleb Rade Bogojev

Rada Bogojev je dama iz Novog Sada koja mesi i prodaje tradicionalni srpski hleb. Hleb se sastoji od samo 4 sastojka – brašno, so, voda i prirodni kvasac bez aditiva koji sama pravi. Brašna koja koristi su različitih vrsta, prema želji naručioca, ali su sva domaća sa vodenice iz Sokobanje. Po želji, možete naručiti bilo koji hleb – beli, crni, raženi, integralni, tost… Svi Radini hlebovi se spremaju dva dana ranije i to tako što su 5 do 7 sati napolju i 12 sati najmanje u procesu hladne fermentacije. Upravo kako bi se prorodni procesi u testu zavrsili. Baš kao nekada. Baš kao naše bake. ❤

Posetite Radin profil @radabogojev i naručite jedan od omiljenih ukusa detinjstva. Dostava je moguća i za teritoriju Beograda.

Mesara Jokić

Premium Mesara Jokić je moderna interpretacija tradicionalne, porodične mesare osnovane 2004. godine u Beogradu. Neven Jokić je započeo svoje gastronomsko putovanje kao Dalmatinac koji poznaje dobro čuvane tajne najbolje obrade mesa. Od samog početka, Mesara Jokić se izdvojila na tržištu po vrhunskoj obradi mesa i izuzetnom kvalitetu koji pruža. Njihova posvećenost inovacijama i razvoju naprednih tehnologija im je omogućila da Premium Mesara Jokić postane jedan od vodećih, prepoznatljivih brendova u čitavom regionu.

Zahvaljujući timu koji čine vrhunski poznavaoci svog zanata, izvanrednoj saradnji sa farmerima i sopstvenoj zanatskoj proizvodnji koja nudi široku paletu originalnih proizvoda, napravljenih po tradicionalnom receptu bez dodavanih aditiva, uspeli su da stvorimo svoj mali eko-sistem. Cilj je da srpskoj, gastronomskoj sceni ponude najkvalitetnije stareno, juneće meso direktno iz najprestižnijih, svetskih menija i time je uzdignemo na najviši mogući nivo.

Premium proizvode naših prijatelja možete naručiti putem sajta http://www.mesarajokic.com/ ili ih kupiti u premium marketima u Beogradu i Novom Sadu.

Poljoprivredno gazdinstvo porodice Obradović

U selu Vladimirovac, nadomak Pančeva, nalazi se poljoprivredno gazdinstvo porodice Obradović. Na njihovom imanju u ovom banatskom selu bave se proizvodnjom domaćih jaja i uzgojem domaćih pilica. Sama ideja je ponikla iz toga sto im je prioritet bio da se i sami hrane zdravije, da jedu jaja od zdravih koka i meso koje je uvek sveže, bez raznoraznih hormona, koji su, nažalost, u današnje vreme sve vise zastupljeni u hrani koju kupujemo. Vremenom se rodila jos veća ljubav prema ovoj vrsti posla, pa su i proširili posao. Danas kao najveci uspeh vide to što imaju mnogo zadovoljnih i vernih mušterija, čiji se broj svakog dana povećava. Zadovoljstvo porodice Obradović je u tome što prodaju hranu proverenog kvaliteta, što akcenat stavljaju uvek na kvalitet, a ne kvantitet. Za njihove koke biraju samo najbolje domaće žitarice koje proizvode u svom gazdinstvu. Ne koriste antibiotike i stimultativna sredstva, a kada postoje vremenski uslovi sa to, kokoške su u toku čitavog dana na ispaši.

Ukoliko želite da se uverite u kvalitet njihovih jaja i probate domaće i sveže pileće meso, bice im zadovoljstvo da se javite. Kontakt telefon za sve porudžbine je 064 935 0640, a dostavu vrše na teritoriji Beograda po dogovoru.

Poklanjamo ti 5 naših recepata!

Upiši se na našu listu za obaveštenja i poslaćemo ti na mail naš mali kuvar.

.