Uslovi korišćenja

Dobro došli na Klopicu

Molimo Vas pažljivo pročitajte Uslove Korišćenja pre upotrebe web sajta servisa Klopica (u daljem tekstu “Sajt”). Uslovi Korišćenja predstavljaju sporazum između Vas i Klopice kojim su obuhvaćena sva pravila pod kojima možete koristiti Sajt i usluge našeg Servisa. Nastavljanjem korišćenja Sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa navedenim uslovima.

Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljena registracija na servisu Klopice.

Korišćenje Sajta i objavljenih sadržaja

Sadržaji objavljeni na Sajtu u opisivanju služi isključivo za generalno informisanje i Klopica zadržava pravo da bez najave menja objavljene informacije ne nudeći nikakve garancije vezano za preciznost istih.

Zabranjeno je reprodukovanje celog ili delova Sajta osim u slučajevima kada je to pismenim putem odobreno od strane Klopice.

Sajt sadrži materijale (tekst, slike, softver, grafike…) koji su celi ili delom dobijeni iz resursa Klopice i drugih izvora, a koji su zaštićeni autorskim pravima, žigom i drugim zakonima.

Slažete se da Sajt nećete koristiti u svrhe slanja i postavljanja poruka ili materijala koji su nezakoniti, uznemirujući, uvredljivi, vulgarni, preteći, seksualno orijentisani, rasno uvredljivi, pornografski ili krše bilo koji zakon i time štete poslovanju Klopice ili nanose neku drugu vrstu štete, odgovornosti ili troška.

Promene u Uslovima Korišćenja

Klopica zadržava pravo da u bilo kom trenutku, po sopstvenom nahođenju, menja Uslove Korišćenja i ispravlja moguće greške i propuste sve u cilju obostrane zaštite i poboljšanja poslovanja. Ove radnje će se obavljati bez prethodne najave, a korisnici će narednom upotrebom Sajta potvrditi da se slažu i prihvataju nastale promene.

Servis Klopice

Vreme poručivanja i dostave

Sve Vaše porudžbine moraju biti obavljene i potvrđene zaključno sa poslednjim danom u nedelji za isporuku naredne nedelje, kako bi naše osoblje imalo dovoljno vremena za pripremu porudžbina i izvršenje dostave bez ugrožavanja kvaliteta namirnica i usluge. 

Otkazivanje porudžbine

Otkazivanje porudžbine je dozvoljeno do 2 dana pre dana isporuke. Niste u obavezi nikakvu nadoknadu ili obeštećenje u ovim situacijama ali učestalim otkazivanjem možete nas dovesti u neprijatnu poziciju da moramo odlučivati o ograničavanju ili potpunom ukidanju usluge prema Vama. O ovoj meri bi Vas pravovremeno obavestili putem email-a ili telefonskim putem i ona predstavlja zaštitnu meru kako bi očuvali resurse, kvalitet i svežinu namirnica kao i kontinuitet redovne usluge prema kupcima.

Izmene u porudžbini

Svaka izmena u već načinjenoj porudžbini, kao i otkazivanje iste, je moguća do 2 dana pre dana isporuke. Možete dodavati ili brisati artikle i menjati količine, takođe možete menjati dan isporuke. Ove radnje možete izvršiti kontaktiranjem osoblja Klopice putem e-maila ili telefonom.

Dostava naručenih proizvoda

Svaka porudžbina se pre dalje obrade proverava u cilju validacije podataka koje ste naveli prilikom kreiranja. Klopica zadržava pravo da vas pozove telefonom u cilju provere podataka. U slučaju sumnje u tačnost navedenih podataka ili u slučaju da podatke nije moguće proveriti, Klopica zadržava pravo otkazivanja porudžbine o čemu ćete biti obavešteni putem e-maila koji ste naveli prilikom ostavljanja podataka.

Isporuka kupljene robe se vrši na teritoriji Beograda od strane Klopice. Klopica je u obavezi da obezbedi da se namirnice isporuče sveže i spremne za kuvanje u roku koji je naveden na receptu. Primopredaja kutije sa namirnicama se vrši na mestu isporuke u vozilu Klopice. Klopica ne odgovara za kvalitet namirnica van vremenskog okvira koji je naveden u receptu. 

Da biste primili porudžbinu morate se nalaziti na priloženoj adresi u trenutku dostave i omogućiti pristup našem dostavljaču kada je to onemogućeno raznim bezbedonosnim sistemima (interfon i slično), dok u slučajevima gde objekat u kome živite obezbeđuje lice postavljeno na ulaska (portir, vratar i slično) dužni ste da pravovremeno obavestite o dolasku našeg dostavljača. Postoji mogućnost uz Vaš pismeni pristanak, odobravanje kroz email, da porudžbinu preuzme navedeno lice (zaposleni na ulazu u oblekat) u slučaju kada Vi to niste u mogućnosti.

Prilikom preuzimanja robe, u obavezi ste da prekontroliše sadržaj paketa, jer se naknadne reklamacije, u pogledu količine i oštećenja paketa, neće uvažavati.

Nakon druge porudžbine možete odabrati alternativnu osobu na Vašoj adresi koja može preuzeti dostavljena dobra. Ova osoba će prihvatiti dostavljenu porudžbinu pod istim uslovima koji bi važili i da ste lično bili prisutni.

Ukoliko dođe do nepredviđenih komplikacija ili vanrednih vremenskih uslova i Klopica Servis bude onemogućen da ispuni vreme dostave, o vanrednim uslovima i kašnjenju kupac će biti obavešten u najkraćem roku kako bi se preduzele naknadne radnje, ili prekid i otkazivanje porudžbine ili nastavak dostave uz zakašnjenje.

Osoblje, dostavljači i svi ostali zaposleni u Klopici imaju dozvolu da prihvataju napojnice ali kupci nemaju obavezu da pružaju materijalnu naknadu za obavljenu uslugu već po ličnom nahođenu ako su zadovoljni pruženom uslugom mogu nagraditi izvršioca usluge.

Načini plaćanja

Kako bi što više olakšali i Servis jednostavnijim učinili uveli smo dve mogućnosti plaćanja koje sprovodimo prilikom dostave na željenoj adresi. Prvi način je gotovinskim plaćanjem u domaćoj valuti vrednosti koja je iskazana na priloženom računu. Drugi način plaćanja je direktna uplata na račun Klopice. Plaćanje možete izvršiti standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci na teritoriji Republike Srbije. Nakon poručivanja, uplatite iznos sa predračuna koji dobijate e-mailom putem opšte uplatnice na šalteru bilo koje poslovne banke, pošte ili e-bankingom.

Pristup Klopica Sajtu

Vi ste zaduženi za davanje i odgovorni za tačnost svih traženih podataka, telefonskog broja, adrese i svih ostalih potrebnih za pristup Klopica Servisu i Sajtu. Slažete se da ćete poštovati svaki zakon koji se odnosi na Vaše aktivnosti na Klopica Sajtu, a u skladu sa propisanim Uslovima Korišćenja. Čitanjem i slaganjem sa Uslovima Korišćenja potvrđujete da ste punoletno lice (starosti 18 i više godina) i da svesno ulazite u ovaj obligacioni odnos prihvatanjem propisanih pravila, jasno razumevši njihovo pravno dejstvo.

Pristup Klopica Servisu i Sajtu ostvaruje se kroz korišćenje korisničkog imena i lozinke koje ste lično odabrali prilikom registracije, shodno tome samo ste Vi odgovorni za svaki ovlašćeni i neovlašćeni ulazak na Vaš račun od bilo koje osobe. Slažete se da preuzimate svaku odgovornost za korišćenje Vaše lozinke kao i da ćete odmah po saznanju obavestiti Klopicu o neovlašćenoj upotrebi iste.

Molimo Vas pogledajte i pažljivo pročitajte Zaštitu Privatnosti koja se takođe odnosi na Vašu posetu Sajtu Klopice i korišćenje Servisa Klopice kako bi Vam u potpunosti bio jasan naš odnos prema informacijama i pripadajuće odgovornosti.

DISKLEJMER

Izričito se slažete da upotrebu Klopica Servisa, Sajta i interneta činite na sopstveni rizik. U meri dozvoljenoj važećim zakonima Klopica se odriče davanja garancija bilo koje vrste. Za sve informacije navedene u sadržaju Sajta ne postoje garancije u ispravnost i tačnost istih, uz svo poštovanje prema izvorima iz kojih su sadržaji dobijeni i njihove tvrdnje, navode, istraživanja i statistike Klopica ne može garantovati verodostojnost objavljenih informacija.

Klopica ne garantuje da neće dolaziti do prekida i grešaka u radu Sajta i Servisa, kao ni da serveri koji su dostupni neće biti oslobođeni virusa ili drugih štetnih komponenti te stoga ne snosi nikakvu odgovornost za pojavu istih i moguće nastalu štetu.

Klopica kao i njeni zaposleni, direktori, agenti, predstavnici, delioci njenih informacija ili bilo koji partneri sa kojima Klopica sarađuje i koji je na neki način predstavljaju neće biti odgovorni za štetu bilo koje vrste uključujući, bez ograničenja, direktnu, indirektnu, slučajnu, posledičnu ili kaznenu štetu kao i gubljenje podataka, prihoda, profita i moguću nastalu štetu po vlasništvo.

Vaše isključivo pravo po navedenim uslovima je da prekinete korišćenje Klopica Servisa i da raskinete ovaj ugovor. Klopica zadržava pravo da ograniči ili ukine Vaše porudžbine kao i količinu Vaših porudžbina ili delova porudžbine.

Ovaj Ugovor je na snazi od trenutka kada ga prihvatite i nastaviće se u punoj snazi do trenutka raskida od jedne ili druge strane. Klopica može suspendovati ili prekinuti ovaj Ugovor ili Klopica Servis kao i ograničiti pristup određenim delovima Sajta i Servisa, u bilo koje vreme iz bilo kojeg razloga uz dostavljanje obaveštenja. U slučaju raskida Ugovora sa Vaše strane Klopica zadržava pravo na naplatu svih dospelih obaveza i nenaplaćenih računa nastalih pre Vašeg otkazivanja Klopica Servisa. Takođe ste odgovorni i dužni za nastale račune i zaduženja prema trećoj strani, ako takva zaduženja postoje, pre trenutka otkazivanja.

Kompletan Ugovor

Uslovi Korišćenja i Zaštita Privatnosti zajedno predstavljaju celokupan Ugovor Vas sa Klopicom odnoseći se na Klopica Servis i Klopica Sajt. Slažete se da ovaj Ugovor ne dodeljuje nikakva prava niti ima pravno dejstvo ni na jednu osobu osim na Vas. Ovaj Ugovor se upravlja prema zakonima Republike Srbije i Vi prihvatate i slažete se sa time da u slučaju bilo kakvog spora sa Klopicom ili u veze Vašeg korišćenja Klopica Servisa i Sajta spor se rešava pod nadležnošću sudstva Republike Srbije.

Klopica može praviti naknadne izmene u ovom Ugovoru i nakon načinjenih izmena one odmah stupaju na snagu. Korišćenjem Sajta odnosno pravljenjem narudžbina Vi se slažete sa svim nastalim promenama ili dodacima u Ugovoru i stoga Vam savetujemo da periodično posetite ove stranice i utvrdite moguće nastale promene kojima ste pravno obavezujući.

Datum poslednje izmene: 13.07.2020.

Poklanjamo ti 5 naših recepata!

Upiši se na našu listu za obaveštenja i poslaćemo ti na mail naš mali kuvar.

.