Punjene suve paprike
sa junećim i svinjskim mesom i pirinčem uz krompir pire
649 din. - po porciji
Suve paprike punjene mesom su jedan od najstarijih recepata juga srbije. I dan danas su održale svoju popularnost i gotovo da nema svečanijeg ručka na jugu srbije bez ovog specijaliteta. Suve paprike imaju poptpuno drugačiji šmek od svežih i uz pravilnu pripremu i par trikova koji su obavezni kod ovog jela napravićete ih baš kako su nekad naši preci. Najbolje je kad se pored pirinča pune mešavinom junećeg i svinjskog mesa. Klopica će vam pomoći da sa lakoćom napravite jedan od ponosa srpske nacionalne kuhinje i uživate u njemu kako dolikuje.
Nema na zalihama
Dodatne informacije
Vreme pripreme | 1h 40min |
---|---|
Potrebni sastojci | Biber, Maslinovo ulje, Puter, So |
Potrebno posuđe | Šerpa, Tepsija, Tiganj |
Alergeni | Gluten, Mleko, Pšenica |
Nutritivne vrednosti | Kalorije: 828 kcal |
Sastojci koje dobijate | Mleveno mešano meso |
Recenzije
Još nema komentara.