Zapečeni halumi
sa mladim krompirom u sosu od sušenog paradajza i bosiljka
649 din. - po porciji
Najpoznatiji sir za prženje, grilovanje i pečenje pod nazivom Halumi je zaslužio specijalno mesto u ovonedeljnom meniju Klopice. Mi smo se odlučili za recept koji podseća na neku verziju grčko-italijanske Šepard pite. Halloumi se prvo griluje, a zatim sa kuvanim mladim krompirićima u domaćem paradajz sosu ide u rernu da se zapeče. Za kraj sve preliveno grčkim jogurtom i posut je sveži bosiljak. Toplo preporučujemo ovo jelo, čak i najtvrđim gurmanima.
Nema na zalihama
Dodatne informacije
Vreme pripreme | 50 minuta |
---|---|
Potrebni sastojci | Biber, Maslinovo ulje, So |
Potrebno posuđe | Gril tiganj, Šerpa, Vatrostalna činija |
Alergeni | Mleko |
Nutritivne vrednosti | Kalorije: 617 kcal |
Sastojci koje dobijate | Kiparski halumi |
Recenzije
Još nema komentara.