Zapečeni halumi

sa mladim krompirom u sosu od sušenog paradajza i bosiljka

649 din. - po porciji

Najpoznatiji sir za prženje, grilovanje i pečenje pod nazivom Halumi je zaslužio specijalno mesto u ovonedeljnom meniju Klopice. Mi smo se odlučili za recept koji podseća na neku verziju grčko-italijanske Šepard pite. Halloumi se prvo griluje, a zatim sa kuvanim mladim krompirićima u domaćem paradajz sosu ide u rernu da se zapeče. Za kraj sve preliveno grčkim jogurtom i posut je sveži bosiljak. Toplo preporučujemo ovo jelo, čak i najtvrđim gurmanima.

Nema na zalihama

Kategorija: Oznaka:

Dodatne informacije

Vreme pripreme

50 minuta

Potrebni sastojci

Biber, Maslinovo ulje, So

Potrebno posuđe

Gril tiganj, Šerpa, Vatrostalna činija

Alergeni

Mleko

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 617 kcal
Masti: 40g
Ugljeni hidrati: 36g
Vlakna: 5g
Proteini: 33g

Sastojci koje dobijate

Kiparski halumi
Mladi krompir
Mladi luk
Beli luk
Crveni luk
Đumbir
Seckani paradajz
Sušeni paradajz u ulju
Grčki jogurt
Sos od nara
Miks začina
Bosiljak

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Zapečeni halumi“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *