Medaljoni u kremastom sosu

sa tikvicama i šargarepom

599 din. - po porciji

Medaljoni od svinjskog filea u sosu koji vraća u mladost. Veoma popularan sos iz davnina koji se koristio za većinu recepata u kojim dominiraju svinjsko i juneće meso. Stariji će razumeti o čemu pričamo kada ga budu probali, a mlađi bi trebalo da  poslušaju starije i da se ne dvoume oko ovog izbora 🙂 Čast da se nađu pored medaljona u ovom sjajnom sosu dobile su grilovane tikvice i šargarepa. Jedno obilno jelo koje je za svaku preporuku, uz to preporučujemo da obezbedite neko parče hleba, jer nećete odoleti umakanju u sos, prijatno!

Nema na zalihama

Dodatne informacije

Vreme pripreme

40 minuta

Potrebni sastojci

Biber, Maslinovo ulje, Puter, So, Suncokretovo ulje

Potrebno posuđe

Blender, Gril tiganj, Šerpa, Tiganj

Alergeni

Gluten, Mleko, Pšenica

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 541 kcal
Masti: 11g
Ugljeni hidrati: 44g
Proteini: 45g

Sastojci koje dobijate

Svinjski file
Šargarepa
Zelena tikvica
Crni luk
Beli luk
Brašno
Belo vino
Topljeni kačkavalj
Goveđa supena kocka
Nana