Leskovačka mućkalica

sa svinjskim vratom, suvom i pečenom paprikom i pančetom

599 din. - po porciji

Leskovačka mućkalica je jedan od najpoznatijih specijaliteta juga Srbije i Klopica vam predstavlja pripremu ovog jela na malo zdraviji način. Pečena i suva paprika su neizostavni sastojci ovog sjajnog jela. Tu su još svinjski vrat, pančeta, sok od paradajza i mnoštvo odabranih začina bez kojih ovaj poznati specijalitet ne bi bio to što jeste. Saznajte zašto je jelo koje je nastalo slučajno danas u ponudi mnogih restorana kako kod nas tako i u inostranstvu.

Nema na zalihama

Dodatne informacije

Vreme pripreme

1h 40min

Potrebni sastojci

Biber, Maslinovo ulje, So

Potrebno posuđe

Pleh, Široka šerpa, Srednja šerpa

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 678 kcal
Masti: 41g
Ugljeni hidrati: 62g
Od toga šećeri: 12g
Proteini: 52g

Sastojci koje dobijate

Svinjski vrat
Slaninica
Crni luk
Beli luk
Krompir
Paprike
Suva paprika
Seckani paradajz
Tucana paprika
Lovorov list
Aleva paprika
Suvi peršun
Bio začin
Peršun

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Leskovačka mućkalica“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *